Web Analytics Made Easy - Statcounter

 

رویداد۲۴روزی نیست که بیش از 50 هزار کسب و کار اینترنتی در ایران به بهانه‌های متعدد از جانب دولت، مجلس و قوه قضائیه و ....کسب و کار خود را در معرض خطر نبینند. افت و خیزی که با شیوع ویروس کرونا در کشور و جهان تیر خلاصی را بر پیکر برخی از آنها وارد کرد.

از همان دی ماه سال 96 که به دلیل اعتراضات سراسری در ایران تلگرام بیش از یک هفته قطع و سپس به طور کامل فیلتر شد تا به امروز و شیوع گسترده ویروس کرونا در ایران و جهان، این کسب و کارهای اینترنتی بودند که متحمل فشار و ضررهای بسیاری شدند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

نخست فیلترینگ تلگرام، سپس قطعی 2 هفته‌ای اینترنت در ایران در سال 98 و اکنون شیوع گسترده ویروس کرونا و هشدارها و تهدیدها و تلاش‌ها برای محدود کردن اینستاگرام در مجلس یازدهم، همگی بلای جان هزاران نفری شده که با یک اکانت در اینستاگرام و یا تلگرام به کارآفرینی و تامین معاش خود و عده‌ دیگری از مردم این جامعه مشغول هستند و فرصت‌های شغلی متعددی را اغلب برای جوانان ایجاد کرده‌اند.

با شیوع ویروس کرونا در ایران یعنی از ابتدای اسفندماه، مشاغل اینترنتی در دو دسته قرار گرفتند، مشاغل و کسب و کارهایی که با شیوع این بیماری توانستند کسب و کار خود را گسترش دهند و از سوی دیگر، کسب‌و‌کارهایی که تا تعطیلی و یا مرز نابودی پیش رفتند.

رضا الفت‌نسب، عضو هیئت مدیره اتحادیه کشوری کسب وکارهای اینترنتی در تازه‌ترین گفت‌وگوی خود عنوان کرده بود که از ابتدای سال و با آغاز قرنطینه و محدودیت‌های رفت‌و آمد در کشور حدودا ۳۰درصد بر تراکنش‌های آنلاین افزوده شده‌است. وی پیشتر نیز عنوان کرده بود که 50 هزار کسب و کار اینترنتی در ایران فعالیت می‌کنند.

در این بین، آژانس‌های هواپیمایی و گردشگری نیز از جمله مشاغل آسیب دیده از ویروس کرونا هستند که مجبور به تعطیلی یا تعدیل نیرو شدند. تمامی پروازها در سراسر جهان همزمان با شدت گرفتن شیوع ویروس کرونا تعطیل شدند و آژانس‌های گردشگری در ایران که خود را برای دوران پررفت و آمد تعطیلات نوروز آماده کرده بودند به یک باره زمین خوردند، مجبور به بازگرداندن هزینه بلیط‌ها و تورهای خریداری شده کردند و این در حالی است که هیچ دورنمای روشنی از پایان دقیق دوران کرونا برای آنها قابل تصور نیست.

رضا میرابریشمی، مدیرعامل سایت بلیط دات کام در گفت‌و‌گویی به رویداد ۲۴ درباره اتفاقات افتاده برای کسب و کارهای اینترنتی در چند ماه اخیر می‌گوید: کسب و کار‌هایی که مانند ما خصوصا در حوزه گردشگری خدمات آنلاین ارائه می‌کردند، در این مدت یعنی از ابتدای شیوع ویروس کرونا در ایران، متحمل صدمات زیادی شدند و فروششان در حوزه‌هایی از جمله رزرو هتل، فروش بلیط هواپیما، قطار، اتوبوس و...متوقف شد.

وی افزود: اما کسب و کار‌هایی که کالا ارائه می‌کردند مخصوصا کالا‌های بهداشتی و خوراکی یا کلاس‌های آموزشی آنلاین پس از شیوع کرونا رونق بسیار زیادی گرفتند. اما صنعت گردشگری رشد صفر درصدی داشت و همه چیز در دوران کرونا برای ما متوقف شد.

بیشتربخوانید: ۲۲ هزار کسب‌ و‌ کار اینترنتی فعال در کشور وجود دارد

میرابریشمی با بیان اینکه کار خاصی نمی‌توان برای کسب و کار‌هایی که متضرر شده‌اند در نظر گرفت، تصریح کرد: خصوصا بعد از موج دوم کرونا، مردم طبعا سفرهایشان را کمتر کردند هرچند که برخی از تور‌ها اکنون کم و بیش فعالیت می‌کنند، اما مانند سابق شرایط و سفرها در جریان نیست.

مدیرعامل سایت بلیط دات کام با تاکید بر اینکه پشتیبانی ارکان‌های دولتی از کسب و کارهای اینترنتی ضرر دیده می‌تواند بسیار کمک کننده و موثر باشد، خاطرنشان کرد: بزرگترین حمایتی که می‌شود از این قبیل کسب و کار‌ها داشت این است که بتوانند شرایط را برای ما آرام کنند.

میرابریشمی درباره شرایط سایت بلیط دات کام پس از کرونا نیز گفت: شخصا پرسنل شرکت دات کام را از اواسط اسفند ماه تا ۲۰ خردادماه تعطیل کردم، اما در این مدت حقوق و مزایای آن‌ها را از جیب خودم پرداخت کردم. قطعا اگر تعداد پرسنل بیشتر بود من هم توانایی پرداخت هزینه‌ها و پرداخت حقوق کارکنان را نداشتم و باید این بیزنس را بعد از دوسال سختی و تلاش برای راه‌اندازی و اخذ مجوزهای متعدد و سخت، تعطیل می‌کردم. در این موقعیت طبیعتا من به عنوان فردی که کارآفرینی می‌کنم و چند خانواده را در این مجموعه حمایت می‌کنم، انتظار دارم که ارگان‌های زیربط ما را با عناوین مختلف از جمله ارائه وام‌های بلاعوض، پرومشن‌های تبلیغاتی و سایر اقدامات مورد حمایت قرار دهند.                                                                                  

میرابریشمی ادامه داد: به طور مثال ما برای دوران تعطیلات نوروز تبلیغات بسیاری را دریافت کرده بودیم اما به دلیل اتفاقاتی که افتاد مجبور به بازگرداندن همه مبالغ شدیم. فکر می‌کنم کمک حتما هم نباید مالی باشد، می‌توانستند به ما بگویند معادل خسارتی که به شما وارد شده است به شما در صدا وسیما، بیلبورد یا فضای مجازی تبلیغات می‌دهیم تا در نهایت بتوانند به ما کمک کوچکی کنند.

وی افزود: از ابتدای اسفندماه فروشمان کم شد و در اواسط اسفند فروشمان به صفر رسید و هزینه هرچه که فروخته بودیم را پس از این شرایط تک به تک به مشتریان در همان موقع برگشت دادیم تا بتوانیم مشتریان را راضی نگاه داریم. در صورتی که بسیاری از ایرلاین‌ها تا اواخر اردیبهشت ماه هم پول ما را پس نداده بودند.

میرابریشمی ادامه داد: در مقابل برخی دیگر از کسب و کار‌هایی که خدمات پوشاک یا وسایل خانه را می‌فروختند شرایطشان خیلی خوب بود و برخی از همکاران می‌گفتند شب عید قصد داشتیم به دلیل حجم بالای سفارشات سامانه را ببندیم زیرا حجم درخواست به دلیل قرنطینه و فکر اینکه قیمت‌هاافزایش پیدا می‌کند مردم را وادار به این کار کرده بود.                                                    

 

                                                                             

لینک کوتاه: کپی در کلیپ بورد کپی لینک خبر های مرتبط

منبع: رویداد24

کلیدواژه: رویداد24 کسب و کار اینترنتی ویروس کرونا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.rouydad24.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «رویداد24» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۴۲۷۴۲۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ثبت نام وام سکوها و کسب و کارهای اقتصاد دیجیتال + جزئیات و لینک سایت https://1649.ir

دریافت تسهیلات از طریق سامانه https://1649.ir و پس از ارسال فرم، بارگذاری مدارک و انجام ارزیابی اولیه توسط کارشناسان و ارسال درخواست به ادارات کل ارتباطات استانی موردنظر انجام می‌شود.

به گزارش خبرگزاری ایمنا، ثبت‌نام اعطای وام به کسب‌وکارهای فعال در حوزه اقتصاد دیجیتال توسط سازمان فناوری اطلاعات ایران آغاز شد.

شرایط دریافت وام حمایت از سکوها و کسب و کارهای اقتصاد دیجیتال

این وام به دسته‌ای از کسب و کارهای حقیقی، حقوقی و صنفی تعلق می‌گیرد که دارای حداقل سه ماه سابقه فعالیت در زمینه فروش کالا و یا ارائه خدمات بر روی سکوهای مشمول هستند. این سکوها شامل ایتا، روبیکا، سروش پلاس، شیپور، کسبینو، آی گپ و بله می‌شود.

دریافت وام حمایت از سکوها و کسب و کارهای اقتصاد دیجیتال

متقاضیان برای دریافت این تسهیلات می‌توانند با مراجعه به سامانه ۱۶۴۹ به نشانی https://1649.ir، «شیوه‌نامه اعطای تسهیلات به کسب و کارهای حوزه اقتصاد دیجیتال» را مطالعه کنند. پس از ارسال فرم، بارگذاری مدارک و انجام ارزیابی اولیه توسط کارشناسان، درخواست به ادارات کل ارتباطات استانی موردنظر ارسال می‌شود و پس از مشخص شدن نتیجه نهایی، به بانک عامل جهت پرداخت، ارسال خواهد شد.

سقف وام حمایت از سکوها و کسب و کارهای اقتصاد دیجیتال

سقف این تسهیلات مبلغ پنج میلیارد ریال برای کسب و کارهای حقوقی، سه میلیارد ریال برای کسب‌وکارهای صنفی و دو میلیارد ریال برای کسب و کارهای حقیقی است. نرخ سود آن ۱۵/۳۳ درصد، دارای شش ماه تا یک سال تنفس و بازپرداخت سه ساله است.

کد خبر 751839

دیگر خبرها

  • ثبت نام وام سکوها و کسب و کارهای اقتصاد دیجیتال + جزئیات و لینک سایت https://1649.ir
  • هشدار برای شیوع آنفلوانزای فوق حاد پرندگان در گاو شیری
  • پیگیر به‌کارگیری و استخدام نیروهای فعال دوران شیوع کرونا هستیم
  • پیگیر به‌کارگیری و استخدام نیروهای فعال دوران کرونا هستیم
  • داغ شدن هشتگ رفح در فضای مجازی
  • رئیسی: ایران قوی می‌تواند سایه جنگ را از سر کشور بردارد
  • واکسنی که ویروس‌های ظهور نکرده کرونا را از بین می برد!
  • تیپ خاص ناصر حجازی در فضای مجازی داغ شد!
  • (ویدئو) فیلم جدید کشف آدم کوتوله در ایران فضای مجازی را منفجر کرد
  • جشن دختر دبیرستانی‌ها با ببعی چه بازیگوشی!